Zondagsrust 1 oktober - Henk Jans Ontstekkerd met Jan van Dijk

Zondagsrust 1 oktober - Henk Jans Ontstekkerd met Jan van Dijk

Op zondag 1 oktober vindt er weer een nieuwe editie van Zondagsrust plaats in 't Ukien. Bij Zondagsrust draait het allemaal om rustig bijkomen van de week, terwijl er wordt genoten van goede livemuziek, dit keer met zanger Henk Jans en gitarist Jan van Dijk.

Zanger-liedjesschrijver Henk Jans brengt een eigen akoestisch repertoire met Nederlandstalige, veelal verhalende teksten. Nummers met een ernstige ondertoon worden vaak luchtig verwoord en ontlokken van tijd tot tijd een (glim)lach. Hij wordt bijgestaan door de muzikaal door de wol geverfde Jan van Dijk (slide)gitaar/mandoline/bluesharp) die de nummers voorziet van smaakvolle bluesy licks en muzikale versieringen.

Henk Jans schrijft zijn nummers, geïnspireerd door de blues/folk en pop uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Tekstschrijvers als Lennaert Nijgh, Boudewijn de Groot, Joop Fischer, Alex Roeka en Hans Dorrestijn bewondert hij zeer. Ironische nummers als ‘De kat begon te janken’, ‘Sla niet op hol’ en ‘Ach zij en ik en die hond’ worden afgewisseld door het serieuzere ‘Als moeder psalmen zong’ en ‘Eelt op mijn ziel’. Een aantal Engelstalige nummers hertaalde hij naar het Nederlands, waarbij er een eigen draai aan wordt gegeven. Misschien gaat er een lampje branden bij de titels ‘Hé Jan’ en ‘Ze noemen me de bries’. Wie van kleinkunstige teksten, gitaarimprovisaties en een vleugje fingerpicking houdt, komt deze middag zeker aan zijn trekken!

't Ukien opent om 13:00 en de livemuziek begint rond 14:00. Toegang tot Zondagsrust is gratis! Meer informatie over dit evenement is te vinden via www.ukien.nl of op Instagram via @ukien_kampen