Logo 't Ukien
za 22 juni 2024

FULLCOLOR FESTIVAL: UKIENPODIUM

14:30-15:15 uur

Byrchwood

16:00-16:45 uur

Maurino

17:30-18:15 uur

Roos Blufpand

19:00-19:45 uur

Boembast

en meer TBA

Voor de deur van ’t Ukien, middenin het groen onder de hoge bomen, vind je de nieuwste aanwinst van Full Color: het Ukienpodium. Volg de graffiti-route vanaf de culturenmarkt en beland pardoes in een muzikale melting pot. Nog lang niet zo bekend als zou moeten; dat zijn de acts die je hier vindt. Om een hele dag loom te genieten van goede muziek, fijne drankjes, mooi weer en natuurlijk de honderden bekenden die je sowieso altijd tegenkomt op Full Color. Tussen de acts spint DJ Cor de platen. ’s Avonds wordt het terrein omgetoverd tot dance area. Het avondprogramma vanaf 20:30 volgt gauw.
Hier en op onze Insta (@fullcolorfestivalkampen en @ukien_kampen) blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over dit nieuwe stukje festivalterrein!

BYRCHWOOD

byrchwood is een energieke blues-rock band uit Friesland met expressief gitaar, bas en drumwerk.

Tim Birkenholz is een gitarist, zanger en producer die afgelopen jaren naam en ervaring in de Nederlandse muziekwereld heeft opgedaan met Electric Hollers, Ralph de Jongh, Ruben Hoeke, Bluesworld Collective en solo optredens. Met Electric Hollers bracht hij samen 3 platen uit, stond in de finale van de Dutch Blues Challenge en heeft in voorprogramma’s van onder andere Ten Years After, King of The World en Ruben Hoeke gestaan. Met Ralph de Jongh heeft hij op verschillende albums meegespeeld en heeft hij onder andere met hem op Zwarte Cross en in Paradiso Amsterdam gestaan. Onder de naam Byrchwood gaat Tim zijn eigen muziek de wereld in brengen. 60s/70s geïnspireerde songs levend gemaakt door een power-trio in een energieke live performance.

MAURINO

Dansbaar, rauw en persoonlijk: MAURINO is een unieke ‘Future Latin’ sound, dat in het voorjaar van 2020 het licht zag. Reggae-drums, jazzy piano, dikke baslijn. Het nieuwe project van de gedreven frontman MAURINO, bekend van het feest Fiesta Macumba en de band TenTemPiés, en gaat geen enkel genre uit de weg. Zelfs een sample van de hartslag van zijn pasgeboren dochter is verwerkt tot muziek, begeleid door MAURINO’s vertrouwde diepe stem en zijn maatschappijkritische Spaanse teksten. Een geluid van nu, met het gevoel van toen.

ROOS BLUFPAND

Welkom in het nieuwe tijdperk van Roos 2.0! Dompel je onder in queer zelfliefde-teksten met dansbare reggaeton beats, bubbly vibes, EDM hooks en diepe synth. Denk aan de directheid van MEROL, de elektronica van FROUKJE en de onderwerpen van BABS, maar dan in een unieke Roos echt-nep-tweedehands-bontjas!

Boembast

Wat als Rage Against The Machine, The Police en Opgezwolle een baby kregen? Dan krijg je rockende energie, catchy grooves en spitsvondige teksten die je meenemen in de wereld van‘Boembast!’. Een band die de tent opblaast, gegarandeerd! Ze speelden in 2023 op de Zwarte Cross, zijn langzaam Oost Nederland aan het veroveren en vinden het tijd voor meer!

 

Bezoekadres
Korteweg 4
8261 DC Kampen
© 2024 't Ukien | Alle rechten voorbehouden