Logo 't Ukien
za 19 oktober 2024

’t Ukien Metal Avond

Met Hesken, Festering Existence, Suicide Prophet

€10,- VVK / €12,50 DEUR
excl. servicekosten
Zaal open
20:00
Aanvang
20:30

Oktober is metal maand bij ’t Ukien, en deze avond gaat de tent helemaal in de hens (bij wijze van spreke dan). drie gruwelijk vette metal bands gaan back-to-back de avond vullen met al het moois dat dit genre teweeg brengt.

Suicide Prophet

Een beginnende band met eindeloze potentie: Suicide Prophet wisselt de snelheid van hardcore af met slome riffs en diepe growls in trant van doom metal.

Festering Existence

Festering Existence is een nieuwe band uit het oosten van Nederland.  De bandleden deden ervaring op in Bruusk en Infant Meat Shield. Ze zeggen beïnvloed te zijn door deathcorebands en die te willen vermengen met sferische passages. Eens kijken of de vier heren daarin geslaagd zijn op deze naar zichzelf genoemde E.P..

In slechts drie nummers probeert Festering Existence zo bruut mogelijk voor de dag te komen. Het is misschien een open deur intrappen maar dat lukt het best in de snellere passages van de nummers. Dan wordt duidelijk dat men wel weet hoe een deathcorenummer in elkaar steekt: licht technische riffs en breaks vullen elkaar mooi aan en de grunt van Johnny Hilberink is er een om over naar huis te schrijven: diep, bruut en ongenadig hard.

Hesken

HESKEN is een Nederlandse metalband uit Zwolle. Ze creëren hun eigen rauwe progressieve stijl met invloeden van Opeth, Tool, Death en Gojira. Sinds januari 2023 speelt HESKEN shows door heel Nederland en bouwen ze sterk hun eigen community van metal fanaten. Tijdens de Ukien Metal avond gaat HESKEN nummers van hun debuutalbum ‘Conspiracy‘ spelen.

Bezoekadres
Korteweg 4
8261 DC Kampen
© 2024 't Ukien | Alle rechten voorbehouden