Logo 't Ukien
zo 01 september 2024

Zondagsrust: Balfolk-dans editie! Met Paracetamol

Zomers dagconcert met een dans die iedereen kan!

GRATIS
Zaal open

13:00

Aanvang dansles

14:00

bal

15:00

sessie & potluck

17:00

Inmiddels is Zondagsrust bij ’t Ukien een bekend begrip. Genieten van sfeervolle livemuziek op zondagmiddagen met een borrelplankje en wat te drinken. Dát is wat Zondagsrust is. Deze keer is het nét iets anders. De zitplekjes worden vervangen met een dansvloer, en de band trekt de bezoekers mee in een feestelijke dans die iedereen in een paar minuten kan leren!

Wat is balfolk?

Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Zo’n Balfolk dansavond noemen we meestal een bal. Een bal is een beetje te vergelijken met een tango- of salsa-avond, maar dan met West-Europese muziek en dansen. Bij balfolk worden er zowel koppel- als groepsdansen gedaan. Bij de bals is er altijd live-muziek. Dit maakt een bal speels, gezellig en sfeervol. Na de optredens is er soms gelegenheid voor muzikanten om samen te spelen in een sessie. Instrumenten worden erbij gepakt om samen nog muziek te maken en iedereen is welkom om mee te spelen. De dansers kunnen dan nog lekker door blijven dansen.

Paracetamol

Paracetamol speelt avondvullende energieke balfolkmuziek met een bitterzoet randje. Meeslepende mazurka’s, golvende gavottes, drijvende bourrées, maar ook een zeldzame grabbelton en de eerste nieuwe bravade sinds 1657. Echo’s van Ierse jigs, metal klassiekers, Hongaarse folk en jazz uit vorige muzikale levens klinken door in de dansmuziek van Paracetamol.

Bezoekadres
Korteweg 4
8261 DC Kampen
© 2024 't Ukien | Alle rechten voorbehouden